Uitslag stellingen januari 2022

De stellingen zijn besproken in groepjes tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van januari 2022. Dit zijn de uitgewerkte stellingen voor de ALV van mei 2022.

Stelling 1:

Zijn jullie het eens met de stelling dat de gemiddelde leeftijd binnen het netwerk erg hoog is? En wat vinden jullie daarvan.

Gr 1: Ja, stabiel netwerk

Gr 2: Alle leeftijden bij elkaar is goede vorm, Meer jeugd erbij is welkom, meer publiciteit aan EVA’s

Gr 3: Geen probleem. Misschien ieder jaar 5 nieuwe leden toevoegen die dan weer jonger zijn. Het is gemoedelijk en fijn dat je niet in een scoringsclub zit. Mag af en toe wel wat zakelijker, maar dat moet niet het hoofddoel zijn. Beter uitleggen aan nieuwe leden hoe de netwerkgroep in elkaar zit om snelle verloop tegen te gaan.

Gr 4: Het is een feit. 65plus stopt niet altijd met werken. Geen oordeel, omdat de actieve geest los staat van leeftijd.

Gr 5: Jonge ondernemers hebben werk waar ze overal ter wereld hun werk kunnen uitvoeren. Vinden het niet hoog, klinkt discriminerend. Wat is oud? Heeft niks met leeftijd te maken.

Stelling 2:

Welke mogelijkheden zien jullie zelf om het netwerk te verjongen b.v. het enthousiasmeren van jonge ondernemersvrouwen uit je eigen omgeving?

Gr 1: Familie, vrienden, kinderen, vrienden van kinderen. Meer pr. Leden actiever hierin, ondernemers aanschrijven, introducees.  Kernwoorden: Laagdrempelig, Stabiel,

Gr 2: Opzet nog steeds uit elke beroepsgroep 1 of dat idee loslaten.

Gr 3: Als we iemand in onze omgeving tegenkomen dan willen we die wel op EVA attenderen, mits het een beroep betreft dat al vertegenwoordigd is. Denk aan diversiteit, jongere dames.

Gr 4: Actief werven of mensen introduceren op een avond om zichzelf te promoten. Rondvragen, uitdagen van andere ondernemers. Werkgelegenheden veranderen; zijn divers en parttime.

Gr 5: Leuke groepsfoto maken en in de krant zetten. Jonge ondernemers enthousiasmeren. We zijn minder afhankelijk van een businessclub vanwege social media.

Stelling 3:

Zouden jullie willen dat leden die niet meer praktiserend zijn in een bedrijf per definitie moeten afvloeien? Bijvoorbeeld als zij niet meer persoonlijk ingeschreven staan de bij Kamer van Koophandel.

Gr 1: eigenlijk wel, je bent geen sociale instelling. Wel in het bestuur. Praktisch kun je niet meer samenwerken, je bent niet een toegevoegde waarde meer. 

Gr 2: Mag persoon in kwestie daarzelf over beslissen? Ere lid worden? Is er nog steeds maximaal aantal leden 40-45?

Gr 3: We moeten toch uitkijken dat het niet alleen voor de gezelligheid is. Er moet een balans zijn. Toch fijn als ze nog wel zakelijk bezig zijn, aantal uren is minder belangrijk.

Gr 4: Nee, er zijn ook jongere leden die niet persoonlijk ingeschreven staan. Ervaring is kennis. Gezelligheid en netwerken met elkaar combineren. Zelfstandig werkende kunnen netwerken en sparren bij gebrek aan collega’s.

Gr 5: Nee, zij hebben ervaring en houden de groep in stand. De keus moet aan de persoon zelf zijn.

Stelling 4:

Zouden jullie het leuk vinden om naast de reguliere EVA-avonden andere momenten van ontmoeting te houden b.v. ook voor oud-leden? Dit zou b.v. kunnen in de vorm van een maandelijkse koffie-ochtend op een vast tijdstip en vaste locatie. Dus geen programma alleen ontmoeten.

Gr 1: Geen interesse. Te druk.

Gr 2: Goed idee die extra bijeenkomsten/borrel. Misschien eens uitproberen. Kan ook een avond?

Gr 3: Dit initiatief zelf laten organiseren, niet vanuit het bestuur EVA VOW.

Gr 4: Koffieochtend wordt negatief beoordeeld echter een borreluur wel positief.

Gr 5: Wij denken niet dat dit iets gaat worden. Wel leuk om oudleden uit te nodigen voor een koffieochtend. Nu voor het 20 jaar bestaan.

Stelling 5:

Hebben jullie suggesties voor ledenavonden/uitjes zodat het bestuur zich hierover kan buigen? En zo ja, wil je deze ideeën hier opschrijven.

Gr 1: Zie stelling 2

Gr 2: Bedrijven bezoeken, spreken in het openbaar (workshop), stadswandeling met gids in Delft, walking diner, workshop = iets leren, social mediatraining, marketing, meer kennis met elkaar delen – zakelijk, meer netwerken, leden vaker toelichting wat ze zijn en wat ze doen.

Gr 3: Uit het netwerk van Marieke een mevrouw die glas in lood maakt uit ’s Gravenzande. Lijkt heel interessant. Uitje naar de Floriade (deze zomer i.v.m. deelname Heleen Valstar). Bedrijfsbezoeken ook bij bedrijven die geen lid zijn, ongedwongen extra uitjes zoals wandelen of yoga op het strand.

Gr 4: fietsen van lid naar lid, vaardigheid leren waarbij je geestelijk geprikkeld wordt binnen het ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling over je kwaliteiten, met elkaar koken, groente en fruit expert die uitleg geeft over de nieuwe en exotische producten en de verwerking daarvan.

Gr 5: Meer diepgang in elkaars bedrijf. Elkaar blijven voorstellen. B.v. in de nieuwsbrief 1 lid in de spotlights. Nelly uitnodigen voor een workshop ‘spreken in het openbaar; Wat hebben leden betekend?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.